Разкриха нелегална печатница за документи в Костенец

По време на планирана полицейска операция на 4 декември, служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР- София и колегите им от РУ- Костенец пристъпили към претърсване на частен имот в гр. Костенец, обитаван от 58-годишен криминално проявен и осъждан мъж, предаде репортер на Лайвнюз.

При акцията заподозреният е задържан, а на местопрестъплението са открити множество дипломи, удостоверения и свидетелства за завършено образование, както и незаконно притежавани боеприпаси.

В помещението е имало пишещи машини, скенер, ксерокс, ламинатор, метална преса, множество дипломи, свидетелства и удостоверения за завършено основно, средно, висше образование и професионална квалификация, корици на дипломи и копия от бланки на документи, бележки с лични данни на лица, учебни заведения, населени места, метални форми с изобразени на тях букви и цифри, метални плаки- заготовки, ксерокопия на документи за самоличност, печати на учебни заведения вкл. и нотариални, както и заготовки за печати.

Допълнително са открити и иззети и 98 патрона и три метални писалки за изстрелване на боеприпаси, без да е налице надлежно разрешително за законното им притежаване, както и различни други веществени доказателства, съотносими към извършваната престъпна дейност.

Обитателят на адреса е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Районна прокуратура-Ихтиман, 58-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем за извършени от него престъпления по чл.308, ал.2, вр.ал.1 и по чл.339, ал.1 от НК.

Лайвнюз