СГС оправда Огнян Донев. Прокуратурата протестира присъдата!

Прокуратурата ще протестира присъдата на Огнян Донев, който днес бе обявен за невинен от Софийския градски съд. Съдът днес отхвърли и гражданските искове на Министерството на финансите - съответно над 62 млн. лв. за Донев и 7,5 млн. лв. срещу Борисов, предаде Канал 3.

Председателят на Съвета на директорите на "Софарма" и съдружникът му Борис Борисов бяха подсъдими за укриване на данъци, за 7 сделки с акции на "Софарма" и в различни конфигурации между фирмите „Елфарма“, „Телсо“ АД, „Софстрой“, „София“ АД, „Телекомплект“ АД и „Финансово консултантска компания“ АД.

Донев бе видимо доволен от решението днес. Ожали се, че "7 години ходене по мъките иска първо да си почине" и добави, че "делото няма да свърши скоро".

Прокуратурата потвърди опасенията му и обяви, че ще обжалва решението на съда. Наблюдаващият прокурор напомни също така, че е искал отвод на съдебния състав.

Укриването на данъци Донев обяви за политическа репресия. Още преди години му било заявено, че ако иска да става премиер на България, ще бъде спрян.

,,Нямам и никога не съм имал такива намерения - аз съм доктор по икономика и мисля, че съм постигнал всичко'', каза един от най-ловките приватизатори.

Лайвнюз