Катастрофи с тежко пострадали белязаха последното денонощие

Един човек е загинал, а 22 са ранени при 17 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, въпреки масираните проверки на КАТ. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В столицата са регистрирани 29 леки и 1 тежък пътен инцидент, при които има един ранен, загинали няма.

Жена на 35 г. и 82-годишен мъж са с опасност за живота след пътни инциденти във Варна. Това съобщиха от ОДМВР-Варна.

Вчера, около 18.40 часа, на бул. „Трети март”, до автобусна спирка „Осъм”, е станало пътнотранспортно произшествие. Според първоначалната информация, неправоспособният водач на мотоциклет „Сузуки” (23 г., от Варна), по време на движение, блъска пешеходка, пресичаща пътното платно на пешеходна пътека и при наличието на пешеходна светофарната уредба.

Вледствие на инцидента жената е настанена в Реанимацията на МБАЛ „Св. Анна” със съчетана травма и опасност за живота. Пострадала е и пътничка от мотоциклета (27 г.), която е настанена за лечение с фрактура на глезен и контузии, няма опасност за живота й. С контузни травми е освободен за домашно лечение 23-годишният водач на мотора. Същият е задържан за срок до 24 часа.

От началото на годината са станали 1542 катастрофи, при които са загинали 133, а 1941 са пострадали.

Данните за 2019 г. са динамични, при сравнение с реалните данни за загиналите (135) през същия период на 2018 г. се отчитат 2 (двама) по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2019 г. 

Лайвнюз