Арестуваха шеф в СОБТ, искал откуп за крадена кола

Задържан е служител на Специализирания отряд за борба с тероризма за искане на откуп за откраднат автомобил. Това каза главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, предаде БТА.

Служителят е на ръководно ниво. Автомобилът е "Мерцедес". Няма как да кажа каква сума е поискана, има образувано досъдебно производство, заяви Иванов.

Вчера в СДВР е получен сигнал за искан откуп на автомобил. Направена е съответната подготовка за контролиране на срещата. Направен е констативен протокол, описани са паричните средства.

Знаело се е мястото, където ще бъде проведена срещата. Водено е скрито наблюдение. Тъжителката е отишла там. Лицето, което се е явило за разговор е било задържано. Уведомен е следовател, докладваха ми на мен и уведомих министъра на вътрешните работи, Лицето е задържано с полицейска мярка.

Следователите, разследващите и оперативните са на среща при наблюдаващия прокурор. Там най-вероятно ще се вземе решение какви действия да бъдат предприети спрямо служителя, коментира главният секретар на МВР.

Извикахме командира на СОБТ. Започваме проверки, каза още Ивайло Иванов.

Лайвнюз