Миков: Нинова не ми е предлагала пари за председателското място!

В момента има едно помпане на негативните емоции. Информацията, че Нинова ми е предлагала пари се появиха на предишния конкрес, на който бях избран. Това са пълни глупости! Това каза бившият лидер на БСП и член на Националния съвет на партията Михаил Миков при гостуването си в БНТ.

,,Това има своето битие в медиите, но не с тези бомбастични суми. По този начин се цели да се дискредитира БСП. Така че ГЕРБ използва претоплена манджа. Извинете, ама 30 милиона... тези хора луди ли са?!'', попита Миков.

,,Тази война на Нинова срещу Станишев е ненужна. Аз не знам защо се води, трябва да питате Нинова. Но според мен става дума за лични неща'', коментира той отношенията между лидерите на БСП и ПЕС.

,,Тази листа за евроизборите има своите качества. Има млади хора, които има какво да разгърнат, като един Петър Витанов, например. Разбира се, при евентуален провал на изборите председателят на партията носи отговорност. В крайна смета от тези 17 души поне 15 са предложени от Корнелия Нинова. Така че тя може да си говори каквото си поиска, но и Националният съвет носи отговорност, и председателят носи отговорност. Тя е длъжна да застане плътно зад листата, а не да се търсят кусурите на този или онзи'', обясни още той.

,,В БСП има достатъчно политическа култура, съзнание и отговорност, за да има единен отбор. Вярвам, че един силен резултат на БСП може да предизвика предсрочни избори, които до доведат до префигурация на властта в България'', завърши бившият лидер на социалистите.

Лайвнюз