Росен Желязков: Не загубихме битката за пакет ,,Мобилност''

Фактите и обстоятелствата около скандала с апартаментите подлежат на контрол от компетентните органи. Трябва да бъдат проверявани, не само тези във властта, но и тези, които са минало през нея. Това заяви транспортният министър Росен Желязков при гостуването си в БТВ.

"В България има ясно законодателството относно имуществото на политици. Всичко е явно и видно, а всеки може да направи проверка, кой как влиза във властта и как излиза", каза още министърът.

"Пряко или косвено темата за апартаментите има връзка с предстоящите избори. Избирателите разбират, че принципното отражение и поведение, е онова, което има отражение. Партията се бори за доверието на избиратели си, докато други партии се опитват да го разрушат", допълни Желязков.

"Съболезнования към близките на загиналите. България няма отношение в разследването на този етап в катастрофата с българи в Северна Македония. Предложихме подкрепа и експертиза на македонските власти, но към момента те водят разследване сами. Когато има по-висока степен на достоверност, ще има изнесена информация", разкри транспортният министър.

"Не загубихме битката за пакет "Мобилност". В рамките на този европарламент няма да има повече гласувания по темата", завърши Росен Желязков по темата за пакет "Мобилност". 

Лайвнюз