Борисов: България и Иран си сътрудничат във всички видове транспорт!

Министър-председателят Бойко Борисов се е срещнал с министъра на пътищата и градоустройството на Иран Мохаммад Еслами, предаде пресцентъра на Министерския съвет.

Акцент в разговора между двамата е било засилването на двустранните връзки в секторите транспорт, енергетика, селско стопанство, туризъм.

„Иран е традиционен партньор в региона на Близкия и Средния Изток и страната ни отдава голямо значение на развитието на отношенията помежду ни“, е казал по време на срещата премиерът Борисов.

Българският министър председател е подчертал, че традиционното добро сътрудничество в областта на транспорта трябва да бъде активизирано.

„България и Иран си сътрудничат във всички видове транспорт! Българската страна приветства продължаване на дискусии относно възможностите за развитие на транспортен коридор между Гърция - България – Черно море – Грузия – Азербайджан - Армения – Иран, който създава възможности за ефективни и надеждни товарни превози между държавите от Близкия Изток и държавите от Централна и Източна Европа“, е заявил премиерът Борисов.

От прессъобщението не става ясно какви са акцентите на иранския министър.

Министърът на пътищата и градоустройството на Иран Мохаммад Еслами е на посещение в България по повод 19-тата сесия на Междуправителствената българо-иранска комисия за икономическо, промишлено, търговско и техническо сътрудничество.

Лайвнюз