Борисов: Тройната коалиция говори за борба с корупцията в Южния парк

Направихме хубави паркове в София, за да има БСП къде да се събират. Виждам, те днес се изтъпанили там – теменужки, алеи, всичко е подменено там, а те ни връщат във времето на Тройната коалиция! Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи Новини.бг.

Нинова: ГЕРБ ни отнеха човешкото достойнство

Тръгваме за европейски избори, за предсрочни парламентарни избори, но най-вече – тръгваме на битка за справедливост сега. Това е слогънът на нашата кампания. Справедливост днес, не след 5, не след 10 години, не с празни обещания и с кухи фрази. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на представяне на евролистата на партията.

Йончева: Победата на БСП ще е началото на краха на ГЕРБ!

Аз съм водач на листата на БСП и такава ще остана, няма да има никакви промени. Това, което виждате, това е реалността. С тази листа ние тръгваме към Европа, защото България може и трябва да заеме своето достойно място в Европа, тъй като най-големият проблем у нас са доходите и липсата на справедливост. Това заяви водачът на листата на БСП за евроизборите Елена Йончева при гостуването си в Нова.

СДС: Изненадахме се, че Йорданов отказа да стане наш член

С изненада прочетохме, че кметът на Добрич се отрича от заявеното в сряда - 17 април, желание да стане член на СДС. Още повече, че инициативата за разговори в посока присъединяване на Йордан Йорданов към СДС, които се водят от няколко месеца, беше негова. Това се посочва в позиция на СДС, изпратена до медиите.

ТРЕНД: БСП повежда на ГЕРБ за евровота след ,,Апартаментгейт''

БСП повежда на ГЕРБ след "Апартаментгейт". Изводът е, че определено скандалът се е отразил на партиите. Социалистите водят на ГЕРБ с 31,3% към 30,5%, а трети са ДПС с 12,7%. Това показва проучване на социологическа агенция "Тренд", поръчано от "24 часа".

Стартира подписка за издигане на Иванчева за евродепутат

Започва акция във фейсбук по събиране на подписи за издигане на бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева като независим кандидат за представител в Европейския парламент, предаде Дир.

ГАЛЪП: Скандалите и разкритията дават преднина на БСП

Ефектът на скандалите и разкритията от последните седмици води до разколебаване на електората на ГЕРБ. Това на практика изравнява позициите на БСП и ГЕРБ и дава дори моментна по-изгодна позиция за левицата. Това показват данните от изследване на "Галъп интернешънъл", предаде БТА.

БСП регистрира в ЦИК листата си за евровота

"БСП за България" регистрира в ЦИК листата си за евровота. Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи листата на "БСП за България" като "силна, с ярки хора, които политически и граждански и ангажирани", предаде БТА.

Три оферти за доставка на машини за гласуване

Три са постъпилите оферти за доставчици на общо 3000 машини за гласуване на изборите за евродепутати на 26 май. Седемчленен състав разглежда техническата документация на тримата участници, а срокът за избор е 25 април, съобщи говорителят на ЦИК Александър Андреев.