В Самоков набират кандидати за изборите с обява

Броени месеци преди местните избори в магазини в Самоков се появи интересна обява за набиране на кандидати и жребий. Това става в ромската махала на града, предаде БТВ.

На почти всяко заведение в махалата е залепена обява: 

"Господа и Госпожи - момчета и момичета, които са навършили 18 години. Каним ви, който иска да бъде в листата за общински съветници и може да е полезен за своя квартал и на община Самоков, да се запише при Меди за предстоящите избори".

Според местните, има хора, които се спират да четат обявата. Меди е Мартин Мартинов. Той е автор на идеята. Настоящ общински съветник и предстоящ водач на листата на "Евророма" в Самоков. „Кастинг, точно така. Няма шуробаджанащина вече”, казва Мартин Мартинов. 

Той обяснява, че имат ясни критерии. „Да притежават качества в политическата сцена например - да са грамотни”, обясни общинският съветник. „Те си имат опит, то им е вродено на циганите”.

Мартинов е племенник на Александър Методиев от ДПС, чийто резултати на евровота в махалата в Самоков се смятат за рекордни.

„Това е несериозно - с обяви, с кастинги да се избират общински съветници. Вероятно е пълнеж, за да могат съответните господа да получат допълнителни гласове, да може поне един да влезе в Общинския съвет”, смята Александър Методиев от ДПС.

„Ще направя номера от 2 до 29, ще ги сгънем и ще ги сложим в една стъклена епруветка. И по азбучен ред на този, който ще се кандидатира, от А до Я, ще тегли номерата, под кой номер ще бъде той преференциален”, обясни Мартин Мартинов.

Жребият щял да бъде пред публика в махалата. Засега записаните били към 20 души.

Лайвнюз