ВМРО и СДС в преговори за местния вот в София

„Политическата обстановка в момента е изнервена. Имаме два противостоящи си лагера – ГЕРБ и независимият кандидат, да го наречем, Манолова“, заяви Карлос Контрера от ВМРО.

Според него в тази ситуация вариантите на ВМРО за местните избори са два – самостоятелно явяване и търсене на по-широк формат, който да обедини хората с разумни и прагматични виждания за града.

„Става дума за формат, който може да включва и СДС, и НФСБ, и други десни партии, които не се увличат по левите и популистки политики, станали доста популярни напоследък. 

Виждаме, че заявилите се до момента кандидати щедро ще раздават от общинския бюджет за каквото се сетите – милиарди да купуват градинки, милиарди за чист въздух без яснота какъв ще бъде точно ефектът. Има една лява вълна, на която ние от ВМРО държим да се противопоставим, защото София не е град за експерименти“, посочи Контрера.

Въпреки че СДС сключи с ГЕРБ рамково споразумение на национално ниво, ВМРО ги разглежда като потенциален възможен партньор за местния вот в София.

„В крайна сметка и ВМРО, и СДС представляват онази част от обществото, която е свързана с малкия бизнес, с дребния бизнес, с работещите хора, които със своите данъци издържат и държава, и общини. И е редно те да имат ясен и силен глас, когато се вземат решенията“, каза още Карлос Контрера.

„В кампанията си за кмет на София ВМРО ще постави няколко тежки въпроса, на които съответно да се опитаме да дадем решение. Защото градът освен станалите вече тривиални проблеми и разправии има и няколко големи теми, по които няма яснота. Например бъдещето на „Топлофикация“ или концесията на водата, която изтича 2025 г. Което означава, че ние в следващия мандат трябва да подготвим и да обезпечим водоснабдяването на града“, каза още общинският съветник.

По отношение на партията на Валери Симеонов той уточни, че след като коалиция „Обединени патриоти“ продължава да функционира на национално ниво, е логично да се потърси консенсус и на местните избори.

Лайвнюз