Проф. Константинов: Няма сериозни нарушения, за да се касира вотът в София

Мога да кажа, че организацията беше, ако не отлична, то много добра. Изборната администрация се справи перфектно със своите задачи, защото нямаше циркове в ''Арена Армеец''. Това заяви проф. Михаил Константинов пред БНТ.

,,Не става въпрос за липса на гласове, а за липса на имена в избирателните списъци. Това са две коренно различни неща и няма нищо общо с изборния резултат и гласовете. В случая става дума за някаква техническа грешка, което е неприятно'', коментира проф. Константинов.

,,Всеки има право да е недоволен от изборите и да поиска касиране, което обаче все още не е станало факт. Според мен до касиране на вота в София няма да се стигне, тъй като няма никакви сериозни нарушения. Това че в една махала са гласували за един или друг кандидат не означава, че тези хора са продали гласа си. Трябва да бъдем много внимателни по тази тема'', обясни Михаил Константинов относно намерението на Инициативния комитет на Манолова да подаде жалба и да поиска касиране на вота в столицата.

,,Представители на няколко политически сили изговориха някои неверни неща от рода на това, че на първия тур недействителните гласове били около 25%. Това не е вярно, защото бяха точно 8,5%'', завърши проф. Константинов.

Лайвнюз