Слоганът на ГЕРБ за изборите е използван от НДСВ преди 10 години

Представеният днес от шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов слоган на партията за предстоящите евроизбори се оказа вече използван от друга политическа сила. Под мотото "Европа ни чува" ГЕРБ даде заявка за спечелване на колкото се може повече места в Европейския парламент, предаде Дневник.

Изборът на слоган обаче се оказа гаф за управляващата партия. Няколко часа по-късно потребители в социалните мрежи припомниха, че абсолютно същият слоган е бил ползван от партията на Симеон Сакскобургготски НДСВ за европейските избори през 2009 г. Тогава водач на листата на партията бе Меглена Кунева.

"В нашия слоган "Европа ни чува" има заложени много резултати – за европейската перспектива на Западните Балкани, за охраната на границата на ЕС, за диалога между ЕС и Турция и за всички досиета, които успяхме да затворим по време на европредседателството. Всичко това ни дава основание да смятаме, че наистина Европа ни чува", каза Цветанов в тервелското село Зърнево, което посети, след като представи слогана в София.

Лайвнюз