Йончева: Победата на БСП ще е началото на краха на ГЕРБ!

Аз съм водач на листата на БСП и такава ще остана, няма да има никакви промени. Това, което виждате, това е реалността. С тази листа ние тръгваме към Европа, защото България може и трябва да заеме своето достойно място в Европа, тъй като най-големият проблем у нас са доходите и липсата на справедливост. Това заяви водачът на листата на БСП за евроизборите Елена Йончева при гостуването си в Нова.

,,80 процента от имената на Корнелия Нинова са в листите, макар и пренаредени. За мен изненади няма, това е една много силна листа, с която смятам, че ще успеем на тези избори. А и не считам, че Нинова беше бламирана, защото 80 процента от предложените от нея имена в листата са същите, както вече споменах. Да, Сергей Станишев не присъстваше в нейната листа и тя се аргументира защо. Просто това е било нейното виждане. За мен беше редно той да присъства в листата, защото той е полезен за България с политиките, които провежда в ПЕС'', обясни Йончева.

,,Не виждам нищо нередно в мястото на Иво Христов в нашата листа. Той е един ляв интелектуалец и публицист с ясни позиции, който неведнъж е и критикувал левицата'', посочи тя.

Елена Йончева обяви още, че БСП не възнамерява да излиза от ПЕС въпреки някои различия между двете страни.

,,В ПЕС членуват 34 партии и организации от цяла Европа, нормално е да има различия. Но ние в крайна сметка сме и проевропейска партия, която вкара България в ЕС. В никакъв случай не сме националпопулисти'', коментира тя.

,,Много е важно да отстраним ГЕРБ, тази мафиотска структура. Левицата ще победи на тези избори, но крайната цел е да победи България, защото у нас трябва да има действителна прокуратура и реална четвърта власт. Победата на левицата ще е началото на краха на ГЕРБ. Победата на левицата е важна и за десницата в България. В момента от ГЕРБ си купуват всичко, купиха си "лъвчето". А това, което не могат да купят, започват да изнудват и тогава вадят големите бухалки'', добави Йончева и заяви, че според данни на Световната банка България губи 11 милиарда евро годишно в резултат от корупция.

,,Ние още през декември поискахме от АПИ да ни даде разрешение да направим техническа експертиза на българските пътища в независима европейска лаборатория. Такова разрешение не получихме. Още тогава бяхме казали, че е подменен износващият пласт, т.е. твърдите частици са заменени с варовик, за да се пести от пътищата'', коментира тя и случая край Своге.

По отношение на прекратената проверка по "Ало, Банов съм" Елена Йончева обяви новината за "напълно очаквана".

,,Следващата седмица ще покажем още доказателства, които доказват, че г-н Банов фалшифицира документи'', завърши Йончева.

Лайвнюз