Симеонов със сигнал в ЦИК срещу ДПС за агитирация на деца

Председателят на НФСБ Валери Симеонов сигнализира Централната избирателна комисия и Съвета за електронни медии за нарушение на Изборния кодекс от страна на ДПС, съобщават от партията.

Според него, на 14 май тази година, по телевизия "Канал 3" е излъчен репортаж за предизборен митинг на ДПС, на който ясно се вижда, че присъстват деца, което е забранено от закона.

Децата били на видима възраст между 7 и 10 години, носели знаменца и тениски с партийното лого на ДПС.
 
Симеонов констатира, че на митинга са присъствали Мустафа Карадайъ, Йордан Цонев и Хамид Хамид, които като кандидати за евродепутати, трябвало да познават изборното законодателство.
 
"По този начин партия ДПС, регистрирана за участие в изборите за членове на Европейския парламент, както и доставчикът на медийни услуги „Канал 3“ нарушиха изборния кодекс. Затова моля да предприемете необходимите мерки за санкционирането на нарушителите“, посочва в сигнала си Симеонов.
 
Бившият вицепремиер смята, че това е поредното нарушение на ДПС и че "на всяка кампания артията предизвиква гневните реакции на хората с това, че демонстративно погазва закона."
 
"Смятам, че това са умишлени провокации в стила на провокациите, които турската държава непрекъснато организира. Което показва една съгласувана политика за провокиране на българското обществено мнение и опитите за противопоставяне между българския и турския етнос. Стратегията на ДПС – още от самото създаване на тази антибългарска партия е, да разделя българското общество“, категоричен е Валери Симеонов.

Лайвнюз