Близките на Виктория Маринова поискаха 450 000 лв. кръвнина

Близките на жестоко убитата тв водеща Виктория Маринова поискаха 450 000 лв. кръвнина от убиеца ѝ Северин Красимиров. В съда бяха внесени три граждански иска - от майката, от бащата и от дъщерята на убитата, предаде Монитор.

Подсъдимият за смъртта на Маринова запази пълно мълчание пред журналистите в съда. Пред магистратите обаче той призна вината си. „Съжалявам много!", бяха думите му.

Майката на Северин - Надежда пристигнала за делото от Германия. В коридора на Русенския окръжен съд тя започнала да се тръшка на земята с викове и писъци: "Селяйдин, какво стана". Наложило се е охраната да се намеси и да я изведе.

Защитата на Северин поиска процесът да се гледа при закрити врати, тъй като щяла да бъде изнесена информация свързана с интимния живот на убиеца и жертвата му. Прокуратурата и частните обвинители настояват обаче делото да се гледа в открито съдебно заседание.

Обвиняемият Северин Красимиров ще отговаря пред съда за три деяния - убийство, изнасилване и блудство, като престъпленията са извършени по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. Прокуратурата ще настоява за налагането на най-тежката мярка – доживотен затвор без право на обжалване.

Северин Красимиров е единственият обвиняем за убийството на Виктория Маринова. 30-годишната телевизионна водеща беше нападната на 6 октомври 2018 г. посред бял ден, докато тичала по крайбрежната алея в Русе. От прокуратурата обясниха, че мотивът за убийството на Маринова е сексуален.

Държавното обвинение категорично отхвърля твърдението, че престъплението е било поръчано или свързано с професията на жертвата, както и версията, че Северин Красимиров е имал помагачи. Назначената петорна комплексна съдебно-медицинска, психологична и психиатрична експертиза на Северин Красимиров, сочи, че той е вменяем и може да носи наказателна отговорност за извършеното.

От Окръжния съд обясняват, че защитата на обвиняемия е внесла искане в съда за разглеждане на делото по съкратеното съдебно следствие. Красимиров е признал всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. Ако съдът приеме делото да бъде разгледано по този ред, наложената присъда на Северин ще бъде намалена с една трета.

Лайвнюз