Борисов: Не може да го оставим този строеж като паметник на културата

Не може да се дават милиарди за образование. Не може да го оставим този строеж да стои като паметник на културата в този вид. Ако ги остава да продължат да спорят, да си налагат санкции, корекции, това ще остане така, както е в момента. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в УНСС, предаде БТА.

,,Тук учат студенти, млади българи, има също преподаватели, професори, много различни специалности, има и чуждестранни студенти, около 500, и този спор не ми е приятен. Във вторник ще проведем заседание на Министерския съвет и тези 7 милиона и половина ще ги гласуваме, с които да бъде доизграден учебният корпус.

Оттам-нататък да се видят корекциите, да се види колко ще струва оборудването, защото няма как да остане без оборудване. Но при всички положения този строеж трябва да бъде довършен'', обясни премиерът.

,,Тук сме да вземем колективно решение, което да е в името на образованието и студентите. Пак казвам, не ми се иска да го оставим като паметник, защото тук ще учат нашите деца. Тук ще учат 2000 студенти, така че нека да не го замразяваме в груб строеж и накрая да се разпадне.

Не съм дошъл тук, за да съдя кой не си е свършил работата през тези две години. Защо не е свършена работата не мога да кажа аз, за тази цел си има съответните органи, които да отговорят на този въпрос. Дошъл съм тук като български родител'', допълни още Борисов.

На въпрос дали ще поиска оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов заради съмнения за имотите му премиерът напомни, че отговаря за действията само на ГЕРБ.

,,Ангелкова не съм ѝ поискал оставката, защото още в нищо не е уличена. Когато я уличат в нещо, ще ѝ поискам оставката. Защото ние не гоним ей така, урбулешката, защото така трябва,'' каза още премиерът Борисов.

,,Икономическият университет не може да допуска икономически грешки. Трябва много прецизно да се управлява този проект оттук-нататък'', обяви финансовият министър Владислав Горанов и изказа подозрение, че тези 7,5 млн. лева ще бъдат достатъчни.

Лайвнюз