Екипите на ОДМВР-София подпомагат трафика по основните пътни артерии

Екипите на ОДМВР- София подпомагат и контролират трафика по основните пътни артерии в областта. Шофирайте концентрирано и без опасни маневри, застрашаващи Вашата безопасност и тази на останалите участници на движението, призовават от пресцентъра на МВР.

Движението по автомагистралите  „Тракия“, „Хемус“ и главните пътища на територията на областната дирекция към момента се осъществява нормално, като към 11.30 часа вече е налице леко повишаване на интензивността.

По трасетата са разположени допълнителни полицейски екипи, които следят за безопасността на движението и недопускане на автомобилни колони в участъците с въведена временна организация на движението поради ремонтни дейности, като имат готовност за регулирането му при необходимост.

Напомняме, че днес от 16 до 20 часа се забранява движението на камиони над 12 тона по автомагистралите  и следните участъци от републиканската пътна мрежа.

ъщата забрана ще важи и в последния почивен ден 29 април (понеделник) за времето от 14 до 20 часа.

Във връзка с въведените ограничения поради извършването на ремонтни дейности водачите могат да използват и следните алтернативни маршрути: на АМ „Тракия“ в посока Бургас Подбалканския път I-6, а на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин - прохода „Петрохан“ и Искърското дефиле.

ОДМВР- София вече привежда в изпълнение създадената организация и планирани мерки за контрол, подпомагане и регулиране на движението във връзка с очаквания интензивен трафик преди, по време и след край на поредицата празнични дни.

Служителите, работещи по контрол на пътното движение, ще бъдат ангажирани приоритетно към подпомагане и регулиране на движението, контрол на водачите с рисково поведение /неправилно изпреварване, неправилни маневри, отнемане на предимство/, както и на водачите с опасно и демонстративно управление без необходимата дистанция, които извършват рискови маневри, изпреварване или преминаване от една лента в друга, създавайки непосредствена опасност за останалите участници в движението. Засилен ще е контролът и по отношение спазването на скоростните режими, управлението на МПС след употреба на алкохол и  от неправоспособни водачи.

Лайвнюз