БДЖ организира пътуване с парния локомотива ,,Баба Меца''

В неделя, 18 май, локомотивът "Баба Меца" ще пътува между София и Банкя в състав от шест пътнически вагона. Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Ретро пътуването е организирано съвместно със Столична община район „Банкя” по повод провеждането на фестивала Уличните артисти.

Атракционният влак от София до Банкя ще замине от Централна гара София в 09.00 часа, с който ще пътуват и 25-те артисти, участници във фестивала. В обратното направление композицията ще потегли от гара Банкя в 14.30 часа.

По време на престоя си в курортното градче всички посетители ще могат да се насладят на първия национален фестивал на уличните артисти. Целта на проекта е представянето и развитието на уличната сцена в рамките на четири основни направления: музика, театър, циркови изкуства и изобразително изкуство.

Билетите за пътуването бяха разпродадени само в рамките на един ден. По тази причина „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД ще осигури още едно ретро пътуване по маршрута София - Банкя - София и в неделя (19-и май).

Лайвнюз