Борисов: От опозицията усещат, че ще загубят изборите

От опозицията вече усещат, че ще загубят и тези избори и стават злобни и жлъчни. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, предаде пресцентъра на Министерския съвет.

Борисов посочи, че в последните години се инвестира все повече в инфраструктура и резултатите са видими. „Опозицията за това вече се усеща, че ще загуби и тези избори. И стават толкова злобни, жлъчни – гледахте дебата. Те нямат какво да покажат“, коментира премиерът.

„Искаме нещо да им намерим дефект, но те нищо не са строили, нищо не са правили“, каза още той.

На въпрос кога ще назначи зам.-министър на енергетиката Борисов уточни, че в този сектор кадри трудно се намират.

“Действително търся подходящ човек, но кадрите в енергетиката са доста малко. Поели сме ангажимент към Марици-те, защото парите, които се плащат за емисиите, са огромни”, обяси Борисов. Той посочи, че в следващите години трябва да се мисли за енергията от въглища.

Борисов заяви, че по отношение на въглищните централи България не трябва да се сравнява със своите съседни страни, защото част от тях не са в ЕС.

“И трябва с хората да се говори, да се мисли колко години можем да плащаме пари, за да я добиваме тази енергия. Не трябва да се говори за нея с политически окраски, защото парите ги плащаме всички”, подчерта министър-председателят.

Лайвнюз