100 лв. стипендия за студенти във важни за икономиката специалности

Месечна стипендия в размер на 100 лв. ще получават студентите, които следват във важни за българската икономика направления като педагогическите, физическите, химическите и инженерните науки и които имат високи резултати на матурите след 12 клас, съобщиха от БНР.

Прокуратурата завихри нов случай с шпионаж

Първи секретар в консулския отдел на руското посолство в София и служител в търговското представителство на Руската федерация са събирали разузнавателна информация в България, става ясно от съобщение на прокуратурата.

Десислава Танева: Чума при дивите свине има в 26 области

Имаме регистрирани пет огнища на африканска чума по свинете като две са проблемните, тъй като те са в големи индустриални ферми и щетите са значителни. Това каза земеделският министър Десислава Танева при гостуването си в БНТ.

Нинова: Лъжете перничани, че ще решите кризата за 45 дни

Комуникативният хаос се превърна в институционален. Институциите, които управляват околната среда и водата са 11 - сред тях министри, кметове, чиновници и експерти. Това означава хаос и предпоставка към безотговорност – доказателството е Перник. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите по вота на недоверието към кабинета. 

Симеонов: Комисията по хазарта си е затваряла очите за редица престъпления

Държавната комисия по хазарта си е затваряла очите за поредица от престъпления. Това каза лидерът на НФСБ и зам.-председател на парламента Валери Симеонов при гостуването си в Нова.

Карадайъ: Провалът на ГЕРБ е факт!

Конституционалист да ни плаши с ясно разписани конституционни процедури - нещо не е добре. Явно днес става въпрос за последните 10 години от управлението на страната, а днес се намираме в политическо бедствие, плод на 10 - годишното управление на ГЕРБ. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебатите относно провалът на управление на ГЕРБ.

Слънчево и студено

Днес времето ще бъде слънчево. В Източна България ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 6 и 11 градуса, предаде НИМХ.