Борисов възхитен от хакера: Вълшебник с невероятни способности!

Образованието ни става все по-добро, особено по отношение на информационните технологии, каза гордо премиерът Бойко Борисов във връзка с хакера, заподозрян в кибератаката срещу НАП, предаде БТА. 

Симеонов за НАП: На Пентагона не му ли събориха софтуера?!?

Какво да кажем за правителството на САЩ, на Русия, Пентагона, на който тотално му беше съборен сиофтуерът. Това попиталидерът на НФСБ и съпредседател на Обединени патриоти Валери Симеонов при гостуването си в Нова.

Манолова: Хакерската атака е арогантен акт срещу правата на гражданите

Държавата е длъжна да защити правата на 5 млн. граждани и това трябва да се случи в максимално бърз срок. Това заяви омбудсманът Мая Манолова по повод осъществения достъп до сървър на НАП, предаде БТА.

Румен Радев наложи вето върху промените, касаещи партийните субсидии

Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане отделни текстове от параграф 2 и 3 от Закона за изменение на Закона за държавния бюджет за 2019 г., с които се въвежда финансиране на политическите партии с дарения от юридически лица и еднолични търговци, предаде БТА.

СДС: Категорично сме против идеите за увеличаване на данъците

Ние, в Съюза на демократичните сили, сме против прокрадващите се в последно време идеи за увеличаване на данъците и дори облагане на гражданите с нови. Това се казва в позиция на СДС, предаде пресцентъра на партията, цитиран от БТА.

От МРРБ създава работна група за тол системата

Взехме решение за създаването на експертна работна група. Колегите от транспортния бранш ще номинарат няколко представители, за да можем да продължим напред по двете важни теми - таргетирането и обхватът на пътища. Това заяви заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Горанов: Имаме целенасочена атака срещу данните в НАП!

Откраднатата информация е препратена чрез руски домейни и представлява около 3% от базата данни на НАП. Информацията, която е изтекла е недостатъчна, за да може да се направи извод за финансовото състояние на дадено физическо лице. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов след извънредно заседание на Съвета по сигурност към МС, предаде БТА.

Православната църква отбелязва деня на Света мъченица Юлия

Православната църква чества Света мъченица Юлия. Легендата разказва, че Юлия е родена в Картаген и произхожда от знатно и християнско семейство. Но, когато персийците покорили града, те отвлекли много хора от града. Юлия, въпреки че по това време била невръстна също попаднала между пленниците. Купил я търговец от Сирия и той дълго време се опитвал да я откаже от вярата ѝ, но Юлия не се отрекла от Христос.