Маргаритов: Внимавайте за маркирането на касовия апарат!

От началото на извънредното положение до момента има около 500 проверки само по тематично направление – аптеки, дрогерии, магазини, които предлагат лични предпазни средства и дезинфектанти. Проверките се извършват съвместно с други институции, като например НАП, РЗИ, дирекцията, която отговаря за контрола върху продажбата на лекарства и други. Това каза председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов при гостуването си в БНТ.

Студ и вятър днес

Днес ще бъде облачно и ветровито. Валежите ще продължат в югозападната половина от страната. На места количествата ще са значителни. Източният вятър ще се усили и ще продължи да прониква студен въздух, предаде НИМХ.

Днес ще бъде облачно с дъжд

Днес над страната времето ще бъде облачно с валежи от дъжд. Най-големи по количество се очаква те да бъдат в Югозападна България. Вятърът ще бъде североизточен, от умерен до силен, предаде НИМХ.

Манолов: Никой не може да ви накара да излезете в неплатен отпуск!

Неплтаен отпуск се взима единствено и само по желание на работника. Това доказва правотата на нашата идея за допълнителен отпуск заради пандемията. В тази мярка има смисъл. Това каза председателят на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов при гостуването си в Канал 3.

Отбелязваме Възкресение Христово

Днес е най-светлият празник за всички християни - Възкресение Христово. Според народната традиция Великден отбелязва възкръсването на природата за нов живот, победата на пролетта над зимата. И в обичаите, и в обредите тясно се преплитат езичеството и християнството, което определя колоритността на българския Великден.