Сидеров: Цветанов си прави кворума с ДПС и ВОЛЯ

„Предлагам да се спази европейският норматив. В момента българският Изборен кодекс го нарушава“. За това апелира лидерът на партия „Атака“ и председател на групата на „Обединени патриоти“ в Народното събрание Волен Сидеров, предаде БНР.

Конфискуват боновете от приватизацията, ако не ги потърсим!

Държавата прави опит да събуди "спящите акции", които милиони от нас купиха при масовата приватизацията. Много от собствениците на бонови книжки обаче не са наясно притежават ли нещо, или не. Така директорът на Централния депозитар Васил Големански обясни защо държавата ще конфискува боновете на хората при гостуването си в БТВ.

ВАС отмени решението за придобиването на ,,Дунарит'' от ,,Емко''

Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отмени решението от 2016 г., с което Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) даде зелена светлина на оръжейния търговец Емилиян Гебрев да придобие чрез фирмата си "Емко" контрола над "Дунарит", посредством увеличение на капитала на завода, съобщи Дир.

Ангелкова: Дюните трябва да бъдат пазени!

В закона ясно е записано, че дюните трябва да бъдат опазвани. Ако някой наруши закона, са предвидени сериозни наказания – до 3 години затвор и глоба от 2000 до 10 000 лв. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова при гостуването си в БТВ по повод случая с разораните дюни.

Над 50 000 с трайни увреждания са подали заявления за месечна помощ

Над 50 000 пълнолетни граждани с трайни увреждания, които до момента не са получавали интеграционни добавки по стария закон, са подали вече заявления за новата месечна помощ, съобщиха от социалното министерство.

Коралски: Легенда е, че половината инвалидни пенсии са неправомерни

Градска легенда е, че от 1,6 млрд. лева за инвалидни пенсии половината се дават неправомерно. Това е сериозно обвинение към много системи в държавата и не мисля да сме толкова пробити. Това каза директорът на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски за акцията на Специлизараната прокуратура в ТЕЛК-овете при гостуването си в БТВ.

Гешев: Хора с ТЕЛК често не знаят от какво са болни

Заместник-главният прокурор Иван Гешев заяви, че до момента по схемата с фалшиви решения от ТЕЛК са разпитани над 200 души. Усещането е, че често хората не знаят от какво са болни, къде са ходили на прегледи, какви документи трябват за ТЕЛК. Положението, по думите му, е трагично, предаде БНТ.