Студът дойде. Температурите от –15 до 2 градуса

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна. През нощта ще е предимно ясно и почти тихо.

В сутрешните часове в Дунавската равнина ще има ниска слоеста облачност или мъгла.

Ще е студено, с минимални температури между минус 15 и минус 10 градуса, в Южна България - от минус 5 до минус 2 градуса, сочи прогнозата за времето на НИМХ.

Днес от запад ще се заоблачи с предимно средна и висока облачност, най-късно - над североизточните райони, където ще има повече слънчеви часове. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури в Северна България ще са между минус 4 и 1 градуса, в Южна България и по крайбрежието на морето - между 3 и 8 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд от югозапад ще заоблачи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 0 и 3 градуса. Температурата на морската вода ще е 10-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд от запад облачността, предимно висока, ще се увеличи. Ще духа умерен, по високите и открити части - временно до силен, северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 1 градус, а на 2000 метра - около минус 4 четири.