,,Blagoevgrad Blues & Jazz'' 2018 с благотворителна кауза и ново място

Фестивалът "Blagoevgrad Blues & Jazz" 2018 с изненади за почитателите на блус и джаз музиката. След като станаха ясни имената на звездите тази година, поради големия интерес, международният фестивал ще се проведе в зала "Орфей" на парк "Македония" на 30 и 31 март, предаде БТА.

Билетите вече са пуснати в продажба на касата на зала "Пейо Яворов". Цената на билета за една фестивална вечер е 12 лева, а картата за двата дни е 20 лв. От всеки закупен билет или карта ще бъде отделян по 1 лев за благотворителна кауза, информират от общинския пресцентър.

В Благоевград на една сцена ще излязат Милчо Левиев, Йълдъз Ибрахимова, блус дивата Кели Ръкър, Васко Кръпката, София Блус бенд, Биг Бенда на Българското национално радио, Биг Бенд-Благоевград, Лъчезар Кацарски. Хедлайнер на тазгодишното издание е Влатко Стефановски.

Българският джаз музикант, композитор, аранжор и пианист Милчо Левиев е удостоен с едни от най- големите отличия за заслуги в музикалното изкуство. Един от най- популярните женски гласове на джаза Йълдъз Ибрахимова ще представи уникална палитра от песни, а Влатко Стефановски ще поднесе нов проект с музикантите от Биг Бенда на Българското национално радио, който се нарича "Sound Bridges" /Мостове от звук/.
Васко Кръпката е подготвил много новости за своите почитатели. Блус-дивата от Калифорния Кели притежава неповторим звук на своята "Lee Oscar" хармоника и много силен и завладяващ дрезгав "блус" глас. С повече от 25 години професионална кариера зад гърба си тя е делила световните блус-сцени със знаменитости като Дизи Гилеспи, Алберт Колинс, Джеймс Котон, ZZ Top, B.B. King.

Лайвнюз