Скандал в ефир между водещия Кошлуков и зеления гост Сандов

В остър спор влязоха по време на предаване по БНТ водещият и програмен директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков и съпредседателят на "Зелените" Борислав Сандов. Кошлуков показа кадри от вчерашния протест в защита на Пирин, от които се вижда, как протестиращите отиват пред сградата на Националната телевизия и скандират и "Оставка", като се чува и скандиране "К*р за БНТ", вижда се и как участник в протеста показва среден пръст на оператора на БНТ, писа Новини.бг.

Одобрявам протеста за Пирин, но не одобрявам тази позиция. Човекът, който изрича нецензурни думи, предполагам че е провокатор, заяви Сандов. Двамата влязоха в остър спор за това как са отразявани протестите.

В предаването взе участие и бившият министър на околната среда Нона Караджова. Състоянието на парка "Пирин" е отлично. Няма никакво застрояване, няма и да има, заяви тя. Сандов опонира, че в плана в три зони, които в съвкупност представляват 48% от природния парк е заложена възможност за застрояване

По думите на Караджова това е пълна манипулация. Тя уточни, че в тези зони е заложена възможност за водохващания. Бившият екоминистър попита Сандов за какво точно протестират. Манипулирате младите хора, заяви Караджова.

Сандов отговори, че протестиращите имат ясни искания, като сред тях са тези да не бъде променян Планът за Пирин и министърът на околната среда Нено Димов да подаде оставка. Не манипулираме младите хора, но това често правите вие министрите, заяви съпредседателят на "Зелените".

Лайвнюз