Станишев в Пловдив: ГЕРБ са изчерпани, а ВМРО се правят на алтернатива

В Пловдив, в Русе и на други места в страната, където бях през последните дни, за да подкрепя кампанията на кандидатите на БСП за местна власт, много ясно личи стратегията на ГЕРБ и ВМРО за изборите - театър с разпределени роли на статукво и алтернатива, заяви Сергей Станишев по време на посещението си в Пловдив, предаде Дир.

Деца в детска градина спят на матраци в салон заради ремонт

Родители от София се оплакват, че децата им са принудени да спят на матраци на пода във физкултурен салон в забавачката. Заради ремонтни дейности в 124 ДГ "Бърборино" децата са принудени да делят 3 тоалетни. В детската градина има смесена група за диабетно болни деца, предаде България Он Ер.

Временна организация в София заради футболен мач

Във връзка с провеждането на футболна среща на Национален стадион „Васил Левски” на 6 октомври 2019 г. се забранява престоят и паркирането на превозни средства на моста пред стадиона същия ден от 15.00 часа до 20.00 часа, предаде Столична община.

Пети ден 20 000 души от Перник са без топла вода

Пети пореден ден 20 000 души от Перник са без топла вода, след като проверка за замърсяване на въздуха на Регионалната инспекция по околната среда установи използването на неразрешен вид гориво в "ТЕЦ-Република".

Заради замърсяване проверяват фирми в Западната промишлена зона на Русе

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе е разпоредил пълна инвентаризация на фирмите, извършващи дейност в Западната промишлена зона на Русе, предаде регионалната екоинспекция.

Фандъкова: Новата система за таксуване в градския транспорт - от 2020-та!

Една от големите задачи, която трябва да решим в следващата година, е да увеличим привлекателността на градския транспорт. Това каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова по време на среща с IT експерти, предаде Дир.

Скоро отворя врати първата църква в Бачковския манастир

До няколко месеца ще бъде отворена за посетители първата църква в Бачковския манастир - „Свети Архангели", която няколко десетилетия е недостъпна заради лошото ѝ състояние, предаде БНТ.