Започват летните инициативи на библиотеката в Ловеч

Започват летните инициативи на Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев" и Центъра за работа с доброволци. Желаещите да се включат в тях ще се научат да подвързват стари книги, ще влязат в ролята на библиотекари, ще участват в забавни игри, съобщиха от библиотеката в Ловеч.

От днес, 17 юни, в отдел "Изкуство", всеки понеделник и сряда, участниците в инициативата "Спаси книга" ще се научат как да поправят, залепят и подвързват стари книги.

В детският отдел всеки ден децата ще могат да четат на глас, да съставят читателски дневник или да играят на "Не се сърди, човече" , "Домино", пъзели, шах и други.

Всеки вторник и четвъртък в градската градина посетителите ще могат да прегледат на място заглавия от централна и регионална преса - списания и вестници, както и да се посветят на книгата и четенето. За родители, дошли с децата си, доброволците на библиотеката ще се превърнат в аниматори и първи помощници. Заедно с тях деца и възрастни ще апликират и рисуват, ще участват в различни занимателни игри. Инициативата ще продължи през целия летен сезон.

Друга възможност, която предоставя културната институция, е всеки желаещ да влезе в ролята на библиотекар - ще обслужва читатели, ще се запознае и ще работи с онлайн библиотечни каталози, ще извършва справки за търсене на книги.

От 20 юни започва и традиционната вече проява "Забавно лято". За децата ще бъдат организирани спортни и занимателни игри както в града, така и в селата.

От 25 юни ще започне и инициативата "Зелена библиотека". Отново в Детски отдел деца и ученици до 14 години ще правят къщичка за птички и хербарий, а от следващия ден ще започнат и чуждоезикови занимания, подходящи са за деца от 1 до 7 клас.

Лайвнюз