Укрепват свлачището край манастира ,,Великата лавра'' в Търново

Започва укрепване на свлачището край манастира "Великата лавра" във Велико Търново. От понеделник, 24 юни, започват дейностите по укрепване на свлачището край средновековния манастирски комплекс "Великата лавра" и църквата "Свети Четиридесет мъченици", засегнало част от улица "Св. Климент Охридски" във Велико Търново, предадоха от общината.

Проектът на общината предвижда изпълнение на пилотна система с 12 фрагмента, всеки от които ще е с 12 пилоти. Общият брой на елементите и съоръженията ще бъде над 140. За дейностите са отпуснати 600 000 лева от държавния бюджет.

Заради строителните работи ще бъде въведена временна организация на движението, като улица "Свети Климент Охридски" ще бъде затворена за движение от площад "Цар Асен I" до каменния мост в квартал "Асенов".

Обходният маршрут за пътуващите по направления към и от Арбанаси и Горна Оряховица ще е следният: Южен пътен възел - главен път Велико Търново - Варна - с. Шереметя - с. Арбанаси /двупосочно/. Променят се и част от маршрутите на движение на градския транспорт.

Временната организация на движение влиза в сила от понеделник - 24 юни, а срокът за действие е до приключване на строителните работи.

Лайвнюз