Станишев в Пловдив: ГЕРБ са изчерпани, а ВМРО се правят на алтернатива

В Пловдив, в Русе и на други места в страната, където бях през последните дни, за да подкрепя кампанията на кандидатите на БСП за местна власт, много ясно личи стратегията на ГЕРБ и ВМРО за изборите - театър с разпределени роли на статукво и алтернатива, заяви Сергей Станишев по време на посещението си в Пловдив, предаде Дир.

"Основата цел е властта да бъде запазена на всяка цена в рамките на управляващата коалиция, представяйки кандидатите на коалиционните партньори като носители на промяната. Това е така защото ГЕРБ са изчерпани, а техните кандидати най-често са в пирамида от зависимости.

А за да успее стратегията, в надпреварата участват и мюрета, които да разпиляват протестния вот и да отвличат гласове от основната опозиционна сила - БСП. Нека пловдивчани не се заблуждават кой е автентичният кандидат на левицата и кой реално носи промяна.

На Пловдив му отива кмет, който е интелигентен, разумен, умерен и който може да върши нещата. Такъв е Николай Радев - човек с личен авторитет и много уважаван директор на Английската гимназия."

Това заяви президентът на ПЕС и български евродепутат Сергей Станишев в града под тепетата. Той подчерта, че кандидатурата на Радев е символна за Пловдив, защото той умее да работи с хора, а стотиците успешно подготвени от него ученици доказват способността му да се грижи и за бъдещето.

Лайвнюз