Борис Бонев: Абсурдно е да ме обвиняват в подкрепа за ГЕРБ!

Да бъда обвиняван в колаборации или подкрепа за ГЕРБ е абсурдно! Управляващата партия знае, че няма как да получи тази подкрепа! Това заяви независимият общински съветник Борис Бонев, предаде БТВ.

Обвиненията, че съм дал гласа си за Герджиков и че съм му осигурил подкрепа, не са верни, понеже ГЕРБ и ВМРО си имаха мнозинство, с или без моя глас, независимо за кого съм го дал. ГЕРБ знаят, че не могат да разчитат на подобна подкрепа, и то много добре го разбират. Действията на "Спаси София" винаги са го показвали", каза още Бонев.

Досегашният председател на Столичния общински съвет Елен Герджиков от ГЕРБ беше избран за нов мандат и положи клетва заедно с общо 61 общински съветници.

На въпроса защо не иска да казва за кого е дал гласа си, след като едно от предложенията на "Спаси София" беше вотът да е явен, Бонев обясни, че ще работи в новия правилник това да е именно така, но не разкри тайната на вота. И поясни, че когато се промени, ще поиска да заеме зам.-председателското място в Общинския съвет.

Лайвнюз