Кметът на Перник: Неадекватното поведение на ВиК ни довете до тук

Във воден режим сме от 48 часа. Водата продължава да се пилее. Доближаваме се като разход на вода преди водния режим. Ако продължаваме така ще имаме вода за не повече от два месеца заради неправилните действия на ВиК дружеството. Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров при гостуването си в БТВ.

Аз нямам информация по стъпките, които начертахме допълнително. За това трябва да работим с ръководството на ВиК оператора, каза Владимиров.

Липсата на информация и неадекватното поведение на ВиК оператора в Перник ни довете до тази ситуация, заяви кметът на Перник. МСОВ е трябвало да наблюдава оттока от язовир Студена, каза кметът на Перник. Той заяви че, има добра комуникация с премиера, но надолу по веригата не.

Утре имам среща с Николай Нанков и там се надявам да получа по-конкретна информация. Искам да разбера защо сме изправени пред тази ситуация, след действията на ВиК оператора, заяви Владимиров.

Има виновен за ситуацията в Перник, в Перник има огромен гняв, каза той.

Ако продължаваме по този начин да разхищаваме водата, може да се окажем в още по-тежка ситуация след месец, каза кметът на града.

Лайвнюз