Румен Томов прави ревизия на Камбитов

Прави се ревизия на състоянието на община Благоевград. Когато е готова, ще сме наясно с цялата картина. Това каза новият кмет на Благоевград Румен Томов, цитиран от БТА.

Резултатите от ревизията ще бъдат обявени публично, допълни той. Въпреки че данните от ревизията ще станат публични едва след като бъде завършена, по думите на Томов в момента общината е в изключително затруднено финансово състояние.

Новият кмет обяви, че ще бъде закрита една от общинските фирми. След като приключи анализът на състоянието на общината, както и за работата и разходите на отделните звена, е възможно да бъдат закрити още една или две общински фирми, смята той.

Томов обясни, че има готова структура на общинската администрация, но за да влезе тя в действие, трябва да има избран председател на Общинския съвет. Това се очаква да стане на заседанието, насрочено за края на ноември, след като на първата сесия общинските съветници не избраха председател. На пресконференцията стана известно, че екипът на Румен Томов ще е с четирима заместник-кметове.

До момента няма депозирани молби за напускане на хора от общината, каза новият кмет по отношение на очакваните кадрови промени. Томов отбеляза, че не може да остави структурите на общината да работят без кадри. Хората са свикнали, че щом идва нов кмет, се сменя всичко наред и се слагат нови хора, но дали тези хора могат да работят или не, дали са на точното място, не съм привърженик на тези теории, каза кметът.

Лайвнюз