Отново протест в Бургас за ,,Росенец''

Днес отново има протест в Бургас за зоната "Росенец". Общински съветници побързаха да призоват гражданите, които искат единствената улица към плажа да остане общинска собственост, да го заявят публично, предаде БТВ.

Един от организаторите на протеста е Стефан Петров. Той заяви, че са се събрали, за да изкажат гражданската си позиция и да мотивират общинските съветници да гласуват в полза на обществения, а не на личния интерес.

Символично те ще преградят пътя на общинските съветници с ограда.

През месец април общинският съвет гласува деактуване на улицата, която минава покрай летния сарай на Ахмед Доган с аргумента, че тя вече е с отпаднало предназначение и не води до публичен имот.

Предложено е да бъде заменена с нова улица покрай осигурителната зона на нефтобазата. Тя е с план да бъде изградена като алея с паркинг до града.

Междувременно обаче общински съветници от дясната опозиция успяват да установят, че улицата не е с отпаднало предназначение и води до морския бряг.

"Направихме с геодезист замервания и се оказа, че улицата, която стига до морския бряг, е разположена в публична държавна собственост. Абсолютно безпрепятствено всеки български гражданин би могъл да стигне до морския бряг. Единственото, което трябва да се направи, е да се премахнат оградите, които според мен ограничават свободното придвижване на гражданите", обясни Константин Бачийски, общински съветник от "Средна европейска класа".

Лайвнюз