В Пловдив ще отделят 1,2 милиона лева за спорт през 2018

С 1 милион и 200 хиляди лева ще разполага Пловдив за спортни дейности през тази година. Това съобщи зам.-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков за Дарик.

Парите ще се разпределят между 116-те спортни клуба, развиващи дейност на територията на Община Пловдив. По 100 000 лева ще получат ВК „Марица“ и „Академик Бултекс 99“, с които ще бъдат подпомогнати участията им, съответно в Шампионската лига по волейбол, както и в Балканската лига по баскетбол.

600 000 лева са заложени за проектирането на стадион „Пловдив“. Целта е да стане ясна окончателната сума, която ще е нужна за ремонт на съоръжението, за да се търси след това нейното обезпечаване, каза още Титюков.

Процедурите по отдаването на концесия на футболен клуб „Локомотив“ на самия стадион, както и на 47 дка в район „Тракия“ за изграждането на тренировъчна база, са в ход, а очакванията на градската администрация са тази година те да стартират.

Надежда има и за стадиона на футболен клуб Ботев“, чието довършване може да стартира през 2018-та година, коментира зам. -кметът.

За разширението на съществуващия басейн „Младост“ ще се търси алтернативно финансиране, а същинското изграждане на втория гребен канал може да започне през тази пролет.

Лайфнюз