Жители на Владая протестираха срещу некачествен ремонт и трафик

Жителите на Владая излизат на пореден протест. Те се обявиха срещу ремонта на главен път Е-79, който според тях се прави некачествено и увеличава трафика, предаде БНТ.

В 12 ч. жители на Владая успяха да блокират движението по пътя Е-79, но по-късно бяха помолени от органите на реда да се отдръпнат от пътното платно.

Жителите на Владая настояват в пикови часове да има две ленти за движение от Перник към София сутрин и вечер - от София до Перник. Те също така настояват да им бъде върната маршрутката, с която се придвижват до столицата. Искат и ремонтът на част от участъка да се направи отново, защото според тях е извършен некачествено, а при силни дъждове дворовете им се наводняват.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ обясниха за „По света и у нас“, че планират ремонтът на Владая отново да започне, защото все още не е завършил. Това се очаква да се случи през август, когато движението не е натоварено, а да приключи до края на годината. От АПИ допълниха, че се планира и въвеждането на реверсивно движение сутрин и вечер, за което вече е подготвен проект.

Планира се и поставянето на светофарна уредба, която да обезопаси движението в района.

Лайвнюз