Цяла нощ продължи работата на аварийните екипи в София заради проливния дъжд

Над 900 са сигналите за наводнени сгради вследствие на поройния дъжд, който се изваля в късния следобед. Под вода се оказаха много подлези и спирка на метрото. Близо 2000 абонати на ЧЕЗ в София останаха без електрозахаранване, предаде БНТ.

И днес продължава следенето на реките, които значително повишиха нивата си поради валежите. Късно снощи кметът на София Йорданка Фандъкова даде извънреден брифинг за щетите от наводнението.

Вследствие на силната буря имаше аварии в станции на столичното метро, като няколко входа бяха наводнени.

Проблемите в метрото бяха породени от голямото количество дъжд, което канализацията не успя да поеме, заяви пред камерата на БНТ инж. Валентин Тодоров от „Метрополитен“. Въпреки това, закъснение на влаковете или нарушение на работата на метрото не е имало.

Инж. Тодоров допълни, че екипите на „Метрополитен“ също са работили през нощта, за да отводнят метрото и няма да има проблеми за човекопотока през деня.

Проблемни метростанции бяха „Г.М.Димитров“, „Витоша“, „Орлов мост“. В „Г. М. Димитров“ е бил спукан канал, който е изпускал вода в метростанцията, обясни инж. Тодоров. Метрото се намира под нивото на канализацията. Проблемът е вече отстранен.

Лайвнюз