БСП иска извънредна сесия на общинския съвет в София заради наводненията

"София вчера за пореден път се превърна във Венеция'', коментира председателят на БСП - София Калоян Паргов. Той настоя за извънредна сесия на Столичния общински съвет заради наводненията и дъждовете в София, предаде БТА.

По думите му това е бурята "Фандъкова", която ни връхлита за пореден път. Паргов показа снимка от столичен булевард, който, за да се премине, били "нeобходими гумени лодки, плавници, шнорхели", снимка на "гейзер" на столична улица заради запушена канализация, както и снимки от наводнена метростанция и подстъпите към нея.

Очевидно тези дъждове няма да спрат и г-жа Фандъкова да обясни на всички общински съветници и столичани какви мерки се предприемат и как се готвим за превенция на подобни явления, призова той.

"Недопустимо е цялата вода да се излива върху линията на метрото", коментира Паргов. Той посочи, че вчера в разговори с представители на "Метрополитен"-а е алармирал да бъдат спрени метровлакове, защото там тече ток, но това не се е случило. В София не се чистят шахти и канализация, коментира още Паргов.

Той посочи, че според метеорологичните служби падналият дъжд вчера в София не бил нещо необичайно. "Ако на тази извънредна сесия г-жа Фандъкова не докаже, че може да управлява града, освен с пиар, нека да се оттегли и да ни освободи от собствената си буря, за да намерят софиянци истинския кмет, който да управлява града и да се грижи за тях и техните проблеми", коментира Калоян Паргов.

Лайвнюз