Плевен може да остане без автобуси до София и големи областни градове

Плевен може да остане без автобусен транспорт до София и големите областни градове, тъй като Общината няма право да проведе обществени поръчки. На среща в транспортното министерство, автобусни превозвачи ще поискат промяна на Наредбата за транспортните схеми на обществените превози на пътници с автобуси, съобщи БНР.

Автобусните линии от Плевен до София, Ловеч, Бургас и Русе, и обратно, в скоро време могат да бъдат закрити, заради отказ от страна на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ общината да проведе обществена поръчка за тях.

„Те не отговарят на изискването на Наредба 2 да има 60-минутен интервал между две разписания, с две еднакви спирки, в едно направление“, каза Палушка Георгиева, председател на браншовото сдружение в областта.

На среща с ресорния заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев превозвачите ще настояват и за промяна на Наредба 2, която регламентира транспортните схеми за обществения транспорт на пътници с автобуси.

Лайвнюз