В Пловдив затварят за ремонт бул. ,,Марица Юг''

В Пловдив затварят за ремонт бул. "Марица Юг" в участъка между Водна палата и булевард "Източен", съобщи пред журналисти кметът Иван Тотев, предаде БТА.

Паважната настилка ще бъде заменена с асфалтова ще бъде изградено ново осветление, тротоари, запазва се велоалеята, ще бъде ремонтиран и компрометиран участък от подпорната стена на коритото на реката.

По думите на кмета, булеварда ще бъде затворен за близо три месеца.
До средата на юли ще бъдат освободени за движение ремонтиращите се участъци от бул. "Шести септември" и бул."Руски", и ул. "Отец Паисий".
От първи юли е планирано да започне продажбата на комбинирани билети за масовия градски транспорт в Пловдив.

Комбинираният билет ще е на цена 1 лев и 50 стотинки, за 1 час, с възможност за смяна на всички рейсове, поясни кметът. Билети ще се продават чрез устройствата, монтирани по автобусните спирки в града, както и в административните сгради в общината.

Иван Тотев уточни, че времето до 1 юли се използва за обучение на кондукторите, така че да не се стига до конфликтни ситуации с непризнаване на закупени билети.

Започна и подмяната на осветителните тела по бул."Цар Борис III Обединител", каза кметът и добави че това ще продължи по цялото му протежение до бул. "Дунав".

Днес е взето и решение за премахването на 130 рекламни билборда. В града, предстои още премахването и забрана за поставяне на всякакви рекламни табели, те ще бъдат заменени с рекламни банери от плат. Това са част от плановете на общината за изчистването визията на града, поясни Иван Тотев.

Лайвнюз