Камъни блокират паркирането в Борисовата градина

Столичната община разположи големи камъни край улицата в Борисовата градина зад Парк хотел "Москва", за да блокира паркирането на автомобили. Огромните парчета са от минно добивния завод „Балша“ и поставянето им  струва малко над 10 хил. лв., обясниха от кметството, предаде Монитор.

Оттам уточниха, че заграждането на улицата с антипаркинг колчета би струвало между 30-50 хиляди лева. С блокирането на колите се очаква да се осигури и спокойното преминаване на пешеходците.

От „Московска“ 33 имат идея да използват камъни и за заграждане на други улици, когато шофьорите свикнат, че не трябва да паркират при Борисовата градина.

Общината е решила да използва камъни, защото са естествен материал. „За момента сме решили това да бъде само около лесопарковите територии. Световна практика е използването на този вид материал за ограничаване на автомобилното паркиране. Камъните са доста големи. Използва се тежкотоварен транспорт с организация на движението", заяви шефът на дирекция „Зелена система“ Димитър Данчев.

Нововъведението обаче предизвика недоволство в социалните мрежи. "Сега община София гордо е сложила тук тези отговорни валчести камъни, за да попречи на колите да паркират. Умно! Пешеходците, разбира се, пак не можем да минаваме, понеже упорито отказваме да летим ниско над валчестите камъни. Не сме бързолети, все пак", написа Александър Урумов във Фейсбук.

Лайвнюз