Липсват педиатри в болницата във Враца

Детското отделение е поредната структура във Врачанската областна болница, което изпадна в тежка криза. Заради липсата на лекари, от половин година насам не може да се направи график за 24-часово дежурство, което застрашава отделението със закриване, съобщи БНТ.

От ръководството на болницата са оптимисти, че кризата е на път да бъде преодоляна, включително и с идеята педиатри от София и Плевен да запълват дупките в графика.

Д-р Йончева е сред медиците, които се съгласяват, въпреки ниското заплащане, да съвместяват работата в частния кабинет с дежурство в болницата.

Според щатните лекари в отделението обаче запълването на графика става за сметка на извънреден труд в недопустими размери. Д-р Бисер Тодоров разказа, че преди дни бил готов да обяви извънредно положение с медицинска евакуация на пациентите към други болници след като дежурил непрекъснато почти цяло денонощие.

Лекарите от отделението са сезирали всички компетентни органи за обстановката, в която са принудени да работят и настояват за намиране на дълготраен изход от кризисното положение.

Лайвнюз