Фандъкова: Затваряме и кръстовището на Ректората заради ремонт

До средата на август ще завършим цялостният ремонт на бул. „Христофор Колумб“ между ул. Неделчо Бончев“ и ул. „Продан Таракчиев“. Планираме между 11 и 13 август, според метеорологичните условия, да затворим изцяло движението, за да се положи последният износващ слой асфалт. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова във фейсбук.

Освен пътните настилки, изграждаме нови тротоари, каквито нямаше и улично осветление. Веднага след това започваме ремонт на Източната тангента, който трябва да завърши до 15 септември, защото движението в участъка е изключително натоварено.

До края на седмицата  се планира да завърши ремонтът на бул. „Васил Левски“ от ул. „Граф Игнатиев“ до бул. „Цар Освободител“. След това започва преасфалтиране на участъка до паметника на Васил Левски.

За възможно най-кратко време в първата половина на август ще се наложи да затворим кръстовището на Ректората, за да го ремонтираме, както миналата година ремонтирахме кръстовището на Орлов мост, посочи още тя.

В момента се работи на около 30 големи обекта в София, на някои от тях има забавяне с по няколко дни заради валежите в последните седмици. Надзорните фирми и екипите на дирекция „Транспортна инфраструктура“ следят сроковете, като качеството на работа е на първо място.

Лайвнюз