Отново хаос на Централната автогара заради спряната линия София – Пловдив

Тази сутрин десетки пътници останаха без превоз на столичната Централна автогара, след като вчера стотици хора, закупили билети за превоз от фирма "Витоша експрес" по направление София – Пловдив, съобщи БНР.

Те бяха принудени да търсят алтернативни варианти за придвижване. Хората са имали закупен билет за линията, която фирмата вече не обслужва. Причината е прекратеният на 29 юли договор на фирмата със Столичната община eдностранно, с едномесечно предизвестие.

Управителят на "Витоша експрес" Тихомир Асенов не вижда извършени нарушения на договора за превоз на пътници от София до Пловдив. За Асенов е необяснимо защо е било нужно "да се правят такива показни акции, да се пращат екипи на ДАИ на двете автогари – в София и в Пловдив, да се съставят актове".

Управителят твърди още, че от фирмата са изразили готовност да превозват пътниците в тази ситуация, за да не се получава "социално напрежение" и няколкостотин души да останат без транспорт.

Иван Николов, който оглавява дирекция "Транспорт" в Столичната община, обясни в предаването "Преди всички", че Столичната община е прекратила договора заради констатирано системно неизпълнение на поетите от фирмата задължения и конкретно заради неспазването на договорената продажна цена за билет. Превозвачът е трябвало да продава билета за седем лева, а е правил това на по-висока цена.

Лайвнюз