Русенци настояват да се обезопасят зоните за спорт и отдих

Гражданска подписка за повече сигурност в Русе. Над 2000 души искат местната власт да обезопаси зоните за спорт и отдих. Това се случва 10 дни след убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова, предаде БТВ.

Подписката е по инициатива на местно сдружение, което всяка седмица организира любителски бягания за здраве.

Предлага се видеонаблюдение в парковете и местата за спорт и разходка, както и засилено присъствие на органите на реда в късните часове.

„Властите да направят активни действия, с които да обезпечат спазването на правила от всякакъв характер – било то хора, които се държат непристойно или създават предпоставки за престъпление, или нарушаването на друг вид правила. Това целим – да има активни мерки, така че правилата да се спазват”, заяви Велизар Ташев, сдружение „Runners of Ruse”.

„Монтирането на камерата не би предотвратило престъпление, но за сметка на това би помогнало за бързото разкриване. Например, ако по кея имаше такива камери, извършителят можеше да бъде заловен в рамките на часове, а не да напусне страната и после да го гонят”, коментира Денка Абрашева, активно спортуващ.

Лайвнюз