В Търново излизат на протест срещу високите цени на горивата

Във Велико Търново ще се проведе протест срещу високите цени на горивата. Недоволството е породено от това, че дизелът и бензинът в старата столица са с до 30 стотинки за литър по-скъпи от горивата по бензиностанциите в останалите градове, предаде БНР.

Началото на протеста е от 17.00 часа на паркинга до Руската църква на ул. „Магистрална“. Дизеловото гориво във Велико Търново вече е на цена от близо 2,60 лева за литър. Юристът Пламен Копанов от организаторите на протеста със сравнение на цените:

„В началото на Лясковец цената пада на 2,39 лв./л. В малките бензиностанции е 2,22 лв./л. Пазарна логика няма. Единственото обяснение за мен е картелно споразумение между собствениците на бензиностанции. Във Велико Търново дори и малките бензиностанции продават на много по-високи цени, от колкото във всички останали населени места в цяла България.“

Протестът е граждански, организиран е през социалните мрежи. Организаторите призовават да се носят касовите бележки от последните зареждания във Велико Търново. Целта е да се внесе жалба в Комисията за защита на конкуренцията.

Лайвнюз