Беливанов: Проблемът с превозите да се реши от областната управа

Проблемът с обществения транспорт в Хасково се предизвиква от един превозвач, а решението му е от компетенцията на Областната комисия по транспорт и областния управител. Това каза кметът на Хасково Добри Беливанов по повод днешния протест на превозвачи, съобщи пресцентърът на общината, предаде БТА.

Както атана ясно по-рано днес, превозвачи в обществения транспорт спряха вътрешнообщинските линии и превозите до други 4 общини по общо 6 направления.

Според инициатора на протеста и собственик на фирмата "Арда тур" Себахтин Исмаил 62 курса днес няма да бъдат изпълнени, а мярката ще засегне около 10 000 пътника.

От общината припомнят, че в основата на конфликта е един преместен час на курс от Хасково до Минерални бани. Кметът Беливанов е допълнил още, че е внесъл до областния управител искане за ново заседание на Областната комисия по транспорт, на която да бъдат изслушани аргументите на превозвача и на община Минерални бани.

Той е отхвърлил обвиненията, че приетото от Областната комисия по транспорт предложение за промяна е трябвало първо да бъде гледано в Общинската транспортна комисия.

"Ако не е спазен редът за предложение, защо тогава е допуснато за разглеждане и гласуване от Областната транспортна комисия" ?, е попитал Беливанов.

На въпрос дали ще бъдат наложени санкции към превозвачите заради неизпълнени курсове, кметът е заявил, че ще се спазят предвидените от закона в подобна ситуация действия.

Лайвнюз