Автобус вместо метро между станциите ,,Сердика'' и ,,Васил Левски''

Метрото ще се движи между станция „Васил Левски“ и станция „Сердика“ до полунощ. Двете спирки стават крайни през почивните дни, но между тях е предвиден наземен транспорт, който е безплатен за носещите своя билет за метро или карта, съобщи БНР.

„Движението до "Младост" от стадион „Васил Левски“ ще бъде обезпечено, до летището, до Бизнес парка, както си е по график и движението от „Сердика“ в посока „Сливница“, „Обеля“ и оттам до станция „Витоша“ по втората линия ще бъде същото, както е в съботно-неделния график“.

Това каза пред БНР директорът на столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев по повод съобщенията, че мотрисите няма да се придвижват между двете станции на 3 и 4 ноември заради дейностите по изграждане на третия метродиаметър.

„В неделя вечерта, от 12 часа, ще бъде подавано вече напрежение и в понеделник ще си тръгне метрото. Нарочно сме направили така, че машината да премине в събота и неделя, когато има по-малко натоварване на метрото.

Тя от няколко дни се подготвя за тръгването“. Строителните дейности няма да се усещат на повърхността. Това е единствена точка по трасето, на която има подобно преминаване и Братоев се надява спирането да е единствено в дейността на метрото.

Лайвнюз