Прокуратурата е започнала проверка на случая с пропадналия асансьор във варненска болница

Районната прокуратура във Варна е започнала досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост, след като вчера шестима души пострадаха в асансьор, който пропадна в болницата "Света Анна". Това е съобщил районният прокурор Красимир Конов.

Според него най-тежко пострадалата жена е с изкълчени коленни стави, но тя още вчера е била настанена за лечение в болницата.

"Вече е направен оглед на мястото на инцидента, разпитани са пострадалите и е изискана документацията на асансьора", е казал още Конов, цитиран от Би Ти Ви. Извършените до момента проверки са показали, че той е бил сертифициран през май и обследван от поддържащата фирма за последен път през ноември. Въпреки това според казаното вчера от изпълнителния директор на болницата д-р Красимир Петров установената до момента причина за пропадането е счупване на част от подемното устройство.

Районният прокурор е отказал да коментира какво е довело до инцидента, тъй като проверката по случая все още не е завършила.

Пак според директора на болницата д-р Красимир Петров около 14.30 ч. асансьорът е потеглил от първия етаж в стария блок на болницата "Света Анна" с осем вместо с петима пътници, за колкото е бил предвиден. Изминавайки 6-7 метра, той пропада обратно – малко под нивото на първия етаж. Служители на болницата успяват да извадят седем от пътниците. В този момент асансьорът потегля рязко нагоре с една от жените. Тя е извадена от асансьора на последния, четвърти, етаж на болницата.