Промени в програмите в училищата в Добрич заради ремонти

С началото на втория учебен срок в Добрич започва обновяването на училища, което ще наложи промени в учебните програми, съобщи заместник-кметът по хуманитарните дейности Емилия Баева, цитирана от Дарик.

Над 6 000 000 лева, осигурени по оперативната програма "Региони в растеж", ще бъдат вложени в строителни работи в сградите на гимназията с преподаване на чужди езици "Гео Милев", природо-математическата гимназия "Иван Вазов" и детска градина 32, добави Баева.

По думите й предвидените строителни дейности са много и работата не може да бъде свършена само през лятната ваканция. Ще се ремонтират покриви, ще се прави топлоизолация, ще се подменят ВиК- , електрически и парни инсталации, ще се монтират нови дограми и други.

При най-шумните дейности, свързани с вибрации, децата от детската градина ще бъдат преместени в друга база. Част от класовете в езиковата гимназия ще учат в съседно училище. Строителните работи ще наложат и в двете средни училища промени в учебните програми от втория срок, каза заместник-кметът. Очаква се сградите да бъдат готови за началото на новата учебна година. 

Лайвнюз