Разбити и тесни тротоари тероризират гражданите на София

Тротоарите в София са тесни и разбити. Картината се допълва и от „иновацията” на Столичната община някои от тях да ги сподели с автомобилите, предаде БГНЕС.

Пример за безумно тесен и непрактичен е тротоарът, намиращ се отдясно, по ул. „Екзарх Йосиф” в посока от ул. „Г.С. Раковски” към ул. „Сердика”. По него майка с количка не може да премине безопасно и нормално, тъй като плочите са не само разместени, а и изпотрошени. Така майките с колички трябва да слаломират между паркиралите автомобили.

В кварталите състоянието на тротоарите, където ги има, също е в плачевно състояние. На много места личат белезите на отминали отдавна ремонти на подземната комуникация.

Наред с разбитите капаци, дърветата, със своите корени съдействат тротоарите на много места да са на вълни. Т.нар. нови тротоари в ж.к. "Люлин", които вместо с плочи се сдобиха с асфалт, пък са твърде тесни и по тях не могат да се разминат двама души.

Всичко това е факт въпреки сумите, които общината задели през 2018 г. за ремонт на тротоарите в кварталите. Резултатите от изпълнение на програмата им са повече от трагични и затова е безсмислено, общинарите да питат защо хората не желаят да слязат от автомобилите си.

Лайвнюз