Поставят две камери за скорост на бул. България

Две камери за скоростта ще бъдат поставени по бул. България в отсечката между кръстовищата с "Иван Евст. Гешов" и "Гоце Делчев". Това обяви инж. Димитър Петров от дирекция "Транспорт" на Столична община. Малко преди светофара с "Гешов", вчера стана тежка катастрофа. Като по чудо нямаше жертви, предаде Нова.

Автомобил бе ударен от ауди и прелетя рез металните заграждения и падна върху трамвайните релси. Закупили сме две устройства за скоростта. Сега са в Столична община, преминават сертифициращи тестове и ще ги дадем на КАТ-София.

В пиковите часове има много нарушители, които карат в буслентите и подаваме сигнали до КАТ от нашето видеонаблюдение, каза инж. Петров пред Нова телевизия.

По бул. България има натоварени автобусни ленти и времето им е намалено двойно. Това са три линии по един от най-натоварените булеварди в София. Трябва да се спазват правилата, за да има ефект. Един автобус се равнява на 50 автомобила и се дава приоритет на градския транспорт, тъй като се опитваме да увеличим скоростта му, каза представителят на Столична община.

Лайвнюз