Ангелкова провери незаконните щендери в Слънчев бряг

Министърът на туризма Николина Ангелкова инспектира плажа на „Слънчев бряг-север“. Тя провери дали са премахнати незаконните преместваеми обекти, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

„Длъжни сме да установим съборени ли са всички 190 обекта, които надхвърлят одобрената схема“, отбеляза тя. При инспекцията обаче е установено наличие на частни имоти почти на територията на плажа.

„Това са т. нар. „джобове“. В тях са монтирани преместваеми обекти, които имат разрешителни, и затова няма как да бъдат съборени“, отбеляза Ангелкова. Министърът на туризма бе категорична, че през летния сезон щендерите на територията на АД-то ще бъдат забранени и цялата стока ще трябва да е в павилиони.

“Ще направим така, че да се разхождаме спокойно по алеите в курорта, а не да се блъскаме с щендери и стока”, увери министър Ангелкова.

Министърът на туризма цитира социологическо проучване, според което 55% от анкетираните одобряват павилионите да са с единна визия, а над 62% от запитаните искат да има заведения и обекти край плажа, но при спазване на реда и нормативите.

Новата схема ще бъде одобрена само ако отговаря на нормативните изисквания. Министър Ангелкова съобщи, че до момента наемателят на плаж „Слънчев бряг-север“ съвестно спазва ангажиментите си. Вече са съборени над 190 незаконни обекта.

Предстои тези, които са законни, но надвишават квадратурата, също да бъдат съборени в тази им част, където това позволява, или изцяло да бъдат премахнати. „Нека гледаме и мерим с един аршин, за да се подобри визията на Слънчев бряг“, призова министърът.

Лайвнюз